Design varmekilden ind i hjemmet og spar på varmeregningen

Der er generelt stor opmærksomhed på energipriser og varmeregninger i samfundet. Det skyldes, at det er på energiområdet, at varmeregningen kan koste mange penge for en enkelt husstand, og det er også her, at der er store besparelser at hente, hvis man tænker sig om. Du kan vælge at spare på varmeregningen ved at skrue ned for radiatorerne eller sætte en løsning op i hjemmet, hvor varmen reguleres automatisk. Der er også penge at spare ved at designe den optimale varmekilde i hjemmet med et træpillefyr. Læs om de forskellige varmekilder på varmekilder.dk og blive klogere på, hvad der bedst kan betale sig for dig.

Hvorfor skal du vælge træpillefyr som varmekilde?

Et træpillefyr er et fyr, der tændes op ved brug af træpiller, som løbende hældes på fyret. Der er sket en positiv udvikling af træpillefyr, således at det er nemt at vedligeholde og drifte i hverdagen. Det eneste du skal gøre, er at hælde træpiller på fyret og rense det et par gange om året. Det lyder måske besværligt alligevel, men der er tusinde kroner at spare, for opvarmning med et træpillefyr i forhold til olie og naturgas er langt billigere.  

Vælg det optimale pillefyr til jeres behov

Et pillefyr kan også opvarme brugsvandet for hele husstanden. Hvis du overvejer at få installeret et pillefyr, kan du med fordel undersøge fordelene ved at læse resultaterne af en test af træpillefyr. Udover størrelse og design skal du se på virkningsgraden ved pillefyret, da det siger noget om, hvor meget energi du får ud af hvert kilo træpiller. Derudover kan du se efter funktionelle fordele som selvrensning, størrelsen på askeskuffen og så videre. Den væsentligste fordel er, at et pillefyr er en god investering i forhold til holdbarhed, brugsværdi og den store besparelse du opnår fremfor andre varmekilder – ja faktisk helt op til 50 % besparelse.

Et træpillefyr er godt for CO2-regnskabet

Der er stort fokus på bæredygtighed overalt i verden, og alle taler om nedbringelse af CO2. Et pillefyr er CO2-neutralt og dermed godt for CO2-regnskabet. Så hvis du vil gøre noget godt for miljøet, kan du vælge et træpillefyr. Derudover findes der muligheder for at søge om tilskud hos dit energiselskab til udskiftning af din varmekilde fra for eksempel et ældre centralvarmeanlæg til et pillefyr. Energiselskaberne skal nemlig opfylde nogle målsætninger for nedbringelse af CO2 fra Staten, hvorfor selskaberne giver tilskud til udskiftning af ældre varmekilder til træpillefyr. Undersøg mulighederne på markedet for træpillefyr og få råd og vejledning af en professionel, så du får den mest optimale løsning. Du kan også have designmæssige behov, der skal opfyldes, da pillefyret står indenfor.