Gør hjemmet lækkert med en sovesofa

Sovesofaen er en genial 2-i-1 løsning. Den passer ind i flere rum, hvor den funktioner kan ære til gavn. Har du en bolig med begrænset plads, kan en sovesofa være din redning. Her kan du nemlig forvandle stuen til både stue og soveværelse. Dette er yderst praktisk, hvis der er for få værelser i boligen, og de alle er optaget af børn, eller hvis man bor i en etværelses lejlighed.

Sovesofaen med mange muligheder

Sovesofaen er genial at have flere steder:

  • Teenageværelset
  • Kontoret
  • Gæsteværelset
  • Stuen

Mange teenagere kommer i en fase, hvor de gerne vil have, at deres værelse ser mere modent ud. He er en sovesofa et godt bud på at få værelset til at minde mere om en stue, når sengen er klappet sammen til en sofa. Det er også smart at kunne placere den på kontoret eller på gæsteværelset. Hvor den kan stå pænt som en sofa, inden overnattende gæster har brug for en soveplads.

Ekstra opbevaringsplads i en sovesofa

En smart funktion ved mange sovesofaer er også, at de giver noget ekstra opbevaringsplads. Der er derfor tale om optimal udnyttelse af kvadratmeterne = Seng, sofa og skuffer i et og samme møbel.

Smarte designs, der minder om en helt almindelig sofa til dagligstuen

De sovesofaer, man kan få nu, er blevet designet således, at de forveksles med almindelige sofaer. Du kan derfor ikke altid se, at der rent faktisk står en sovesofa midt i stuen. De findes eksempelvis som:

  • 2-personers sofa
  • Chaiselong
  • Sovestol

Dette er et noget større udvalg end der var i starten, hvor de fleste enten kunne trækkes ud eller klappes ud. Disse modeller findes i de moderne farver såsom lysegrå, sort og koksgrå, men også i mere farverige udgaver. Fælles for dem er ofte, at de enten går helt til gulvet eller har opbevaring under sengen, der går til gulvet. Dette er dog også tilfældet for mange almindelige sofaer, hvorfor man ikke kan bedømme, at der er tale om en sovesofa, blot fordi den ikke er hævet fra gulvet. Ønsker du at indrette dig på få kvadratmeter, kan sovesofaen være en flot pladsbesparer.