Kontakt din lokale elektriker, hvis det er blevet tid til at du skal have udskiftet din gamle eltavle?

Er det blevet tid til, at den gamle eltavle i hjemmet skal udskiftes? Det er i hvert fald en rigtig god idé, hvis der er tale om en eltavle eller et relæ, der er af ældre dato. Først og fremmest har vi betydeligt flere ting i vores hjem, der har brug for strøm, og derfor kræves der mere af din eltavle. Eltavlen er nemlig den enhed i dit hjem, der er siddende med den opgave at skulle håndtere alt den elektricitet, der bliver ført fra dit lokale elselskab og fordele den ud til de steder, hvor du har brug for strøm.

Det er også eltavlen, der skal sørge for at kortslutte systemet ved at springe sikringer, såfremt der opstår overspændinger, der kan være til eksempelvis fare for brand. Det er vigtigt, at din el tavle er velfungerende og kan klare det pres, som du beder den om. Det er din sikkerhed for, at du ikke bekymre dig om hverken brandfare grundet elektricitet eller bekymre dig om der kan komme strøm ud af dine stikkontakter.  

Skal din eltavle udskiftes? 

Er du i tvivl om din eltavle bør udskiftes, så er det din lokale elektriker, du skal kontakte og jo hurtigere jo bedre. Først og fremmest kan det være, at du skal have udvidet din bolig kvadratmetermæssigt, hvor der her er brug for et større relæ. Både til at modtage elektriciteten fra elselskabet, men også til at kunne håndtere det og sende det ud i rigeligt med grupper til de rette områder i huset. Her vil der være særlige lovgivningsmæssige krav, som stilles til den nye installation. Det er altså ikke muligt at opsætte en eltavle af ældre dato, hvis elektrikeren alligevel har gang i at få pillet ved den.

Det vil også være en god idé, særligt hvis du har en eltavle af ældre dato. Der er nemlig hele tiden en innovativ udvikling indenfor elektriciteten, der gør, at der mere eller mindre er en lige sammenhæng mellem alderen på din eltavle og sikkerheden i dit hjem. Med en gammel eltavle er der større sandsynlighed for, at der kan opstå eksempelvis brand i hjemmet. 

Har dit elnet i hjemmet brug for en opgradering? 

Er du i tvivl om dit elnet er up to date inde bag ved væggene, så skal du bestemt ikke tøve med at få det undersøgt af en elektriker, der kan be- eller afkræfte dine bekymringer. Gamle ledninger, installationer eller mangelfulde sammenslutninger af elektriciteten kan nemlig være en stor sikkerhedsfare for dig og din familie og ikke mindst din bolig. Der er flere brande i Danmark, som opstår som følge af en sammenslutning på elnettet.

Ikke kun i forbindelse med en gammel og mangelfuld eltavle, men også i forbindelse med alle de mange ledninger, der sidder inde bagved væggen. Det kan være svært selv at få øje på, men en autoriseret elektriker har lige præcis den erfaring og redskaber, der kan klarlægge, om der skulle være steder, der har brug for lidt hjælp til at komme på fode igen.